Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Het unieke uitzicht op het oude postgebouw, het groene stadspark en de vele aangemeerde boten langs de kade van de Durme in Lokeren zetten de opdrachtgevers aan om een moedige stap te nemen en hun grote villa in de groene rand in te ruilen voor een nieuwe thuis in het hart van de bruisende stad. Een reeks blind aaneengeschakelde kamers vormden het grondplan van het bestaande appartement. Een veel te grote inkomhal verspilde kostbare ruimte van het achtentachtig vierkante meter grote appartement en de afgesloten keuken splitste het interessante uitzicht in twee. De ontdekking van een verborgen betonskelet zorgde voor een eindeloze hoeveelheid ontwerpopties die het mogelijk maakten een nieuw hedendaags en functioneel grondplan te projecteren over de bestaande balken- en kolommenstructuur. De afwezigheid van structurele wanden zorgde ervoor dat we zuurstof en licht konden toevoegen aan het tot nu toe aanwezige verstikkende plan. Het nieuwe grondplan introduceert drie nieuwe volumes die binnen het orthogonale stelsel van balken en kolommen geplaatst worden. De volumes hebben niet de ambitie om de structuur te maskeren maar ze versterken, door de subtiele afstand waarop ze tot de structuur zijn ingeplant, de expressieve kracht van de structurele elementen. Tussen de volumes ontstaat één doorwaadbare ruimte die de voorgevel met de achtergevel verbindt en ervoor zorgt dat het appartement gevuld wordt met licht. De toepassing van natuurlijke materialen zorgt voor een levend interieur. De massieve sparrenhouten plankenvloer vertaalt met zijn kamerlange planken het aanwezige orthogonale structurele grid in de vloerbedekking. De gekozen marmergranulaten in de terazzo elementen verklappen het toegepaste kleurenpalet. Naast de kleuren van de vloer en de wanden zijn ook de kleuren van de toegepaste stalen ramen, meubelstukken in massieve notelaar en bronzen deurbeslag terug te vinden in de terrazzo.
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Het unieke uitzicht op het oude postgebouw, het groene stadspark en de vele aangemeerde boten langs de kade van de Durme in Lokeren zetten de opdrachtgevers aan om een moedige stap te nemen en hun grote villa in de groene rand in te ruilen voor een nieuwe thuis in het hart van de bruisende stad. Een reeks blind aaneengeschakelde kamers vormden het grondplan van het bestaande appartement. Een veel te grote inkomhal verspilde kostbare ruimte van het achtentachtig vierkante meter grote appartement en de afgesloten keuken splitste het interessante uitzicht in twee. De ontdekking van een verborgen betonskelet zorgde voor een eindeloze hoeveelheid ontwerpopties die het mogelijk maakten een nieuw hedendaags en functioneel grondplan te projecteren over de bestaande balken- en kolommenstructuur. De afwezigheid van structurele wanden zorgde ervoor dat we zuurstof en licht konden toevoegen aan het tot nu toe aanwezige verstikkende plan. Het nieuwe grondplan introduceert drie nieuwe volumes die binnen het orthogonale stelsel van balken en kolommen geplaatst worden. De volumes hebben niet de ambitie om de structuur te maskeren maar ze versterken, door de subtiele afstand waarop ze tot de structuur zijn ingeplant, de expressieve kracht van de structurele elementen. Tussen de volumes ontstaat één doorwaadbare ruimte die de voorgevel met de achtergevel verbindt en ervoor zorgt dat het appartement gevuld wordt met licht. De toepassing van natuurlijke materialen zorgt voor een levend interieur. De massieve sparrenhouten plankenvloer vertaalt met zijn kamerlange planken het aanwezige orthogonale structurele grid in de vloerbedekking. De gekozen marmergranulaten in de terazzo elementen verklappen het toegepaste kleurenpalet. Naast de kleuren van de vloer en de wanden zijn ook de kleuren van de toegepaste stalen ramen, meubelstukken in massieve notelaar en bronzen deurbeslag terug te vinden in de terrazzo.
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16
Baeten hylebos architecten renovatie markt 16