baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
Deze donkere stadswoning werd gekenmerkt door kleine, donkere en onlogisch vormgegeven ruimtes. De woonruimte bevond zich aan de noordgerichte straatkant en de berging blokkeerde elke relatie tot de zuidgerichte stadstuin. Een doorgedreven renovatie was nodig om van deze woning een lichte ééngezinswoning te maken met meer woonkwaliteit en een meer flexibel ruimtegebruik dat beantwoordde aan de eisen van haar bewoners. De negentig vierkante meter grote benedenruimte werd voor een groot deel vrijgemaakt van wanden waardoor het licht van de achtergevel tot de voorgevel kon doorstromen. Twee grote kastenwanden en een vlakke houten wand delen de ruimtes op. De drie wanden vertalen de aanwezigheid van drie volumes. Tussen de volumes ontstaat één doorlopende ruimte waar het daglicht op verschillende plaatsen telkens op een andere manier binnenvalt. In de houten wand zijn twee onopvallende verdiepingshoge pivoterende deuren weggewerkt die de verschillende ruimtes van elkaar kunnen afsluiten. Door de aanwezigheid van deze twee pivoterende deuren kunnen de inwoners de ruimte aanpassen in functie van wonen en werken.
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
Deze donkere stadswoning werd gekenmerkt door kleine, donkere en onlogisch vormgegeven ruimtes. De woonruimte bevond zich aan de noordgerichte straatkant en de berging blokkeerde elke relatie tot de zuidgerichte stadstuin. Een doorgedreven renovatie was nodig om van deze woning een lichte ééngezinswoning te maken met meer woonkwaliteit en een meer flexibel ruimtegebruik dat beantwoordde aan de eisen van haar bewoners. De negentig vierkante meter grote benedenruimte werd voor een groot deel vrijgemaakt van wanden waardoor het licht van de achtergevel tot de voorgevel kon doorstromen. Twee grote kastenwanden en een vlakke houten wand delen de ruimtes op. De drie wanden vertalen de aanwezigheid van drie volumes. Tussen de volumes ontstaat één doorlopende ruimte waar het daglicht op verschillende plaatsen telkens op een andere manier binnenvalt. In de houten wand zijn twee onopvallende verdiepingshoge pivoterende deuren weggewerkt die de verschillende ruimtes van elkaar kunnen afsluiten. Door de aanwezigheid van deze twee pivoterende deuren kunnen de inwoners de ruimte aanpassen in functie van wonen en werken.
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas
baeten hylebos architecten stadsprijs renovatie sint niklaas