baeten hylebos architecten vrijstaande woning drongen
Samen met Architecte Valérie Van Roy antwoorden we op de vraag om op een historische site met grote erfgoedwaarde een bescheiden woonst voor één persoon te voorzien met een zo klein mogelijke footprint. Binnen de compositie van de bestaande hoevewoning en de grote en de kleine schuur wordt een nieuw volume in dezelfde typologie toegevoegd. Door de gedraaide inplanting van de nieuwe woning ontstaan intieme tuinzones. De nieuwe woning wordt voorzien van een donkere houten gevelbeplanking waardoor ze zich duidelijk onderscheidt van de architectuur van de hoeve en de schuren zonder afbreuk te doen aan de esthetische kracht die de site van nature bezit.
baeten hylebos architecten vrijstaande woning drongen
baeten hylebos architecten vrijstaande woning drongen
baeten hylebos architecten vrijstaande woning drongen
Samen met Architecte Valérie Van Roy antwoorden we op de vraag om op een historische site met grote erfgoedwaarde een bescheiden woonst voor één persoon te voorzien met een zo klein mogelijke footprint. Binnen de compositie van de bestaande hoevewoning en de grote en de kleine schuur wordt een nieuw volume in dezelfde typologie toegevoegd. Door de gedraaide inplanting van de nieuwe woning ontstaan intieme tuinzones. De nieuwe woning wordt voorzien van een donkere houten gevelbeplanking waardoor ze zich duidelijk onderscheidt van de architectuur van de hoeve en de schuren zonder afbreuk te doen aan de esthetische kracht die de site van nature bezit.
baeten hylebos architecten vrijstaande woning drongen
baeten hylebos architecten vrijstaande woning drongen